Sorozatban buktak le a határsértők

2012.03.19. 12:07

Három alkalommal is sikeresen akadályoztak meg a reggeli órákban illegális határátlépést a magyar biztonsági szervek. Két tucat határsértő, köztük kilenc gyermek próbált bejutni az országba hajnalban Csongrád megyében.

Jászai Linda a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy kevéssel hajnali négy óra előtt Mórahalom külterületén 11 illegális migránst fogtak el. A közel tucatnyi határsértő közül egy afgán és négy palesztin ellen idegenrendészeti eljárás, míg egy afgán házaspárral, három egyiptomi férfival, valamint egy pakisztáni állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt büntetőeljárás indult

Fél órával később újabb csapatra bukkantak a rendőrök. Egy 5 fős afgán család igyekezett Ásotthalom külterületén egy olajgyűjtő telepnél megbújni. Az afgán asszony, négy gyermeke és a nagybácsi nem tudta személyazonosságát és Magyarországon való jogszerű tartózkodását igazolni, ezért ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

A határsértők száma reggelre még tovább emelkedett, ugyanis további 8 főt kerítettek kézre. Egy palesztin állampolgárt Mórahalom külterületén fogtak el, majd ugyanitt egy 7 fős családot találtak a rendőrök. Ő ellenük szintén idegenrendészeti eljárás indult ellenük, ugyanis nem tudták igazolni Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat, sem személyazonosságukat.