A tanú szerint kormánybuktatásra készült Budaházy

2012.03.21. 13:43

A Magyarok Nyilai kormánybuktatásra készült, már attól sem riadtak volna vissza, hogy emberéleteket követelő támadásokat kövessenek el, csakhogy komolyan vegyék őket, mondta egy, a hatóságokkal együttműködő tanú Budaházy György perének szerdai meghallgatásán.

A tanú jó kapcsolatokat épített ki az egyik vádlottal, majd 2009 elején hónapokig rögzítette beszélgetéseiket, szerdán ügyészi kérdésekre válaszolva részletesen beszámolt a Budaházy vezette szervezet felépítéséről, a kiképzésekről, az MSZP-SZDSZ-kormány megfélemlítése céljából képviselők otthonainál végrehajtott robbantásos merényletekről, a 2006. és 2007. október 23-ai fővárosi eseményeken való részvételükről.

A tanú állítása szerint 2006. október 23-án Budaházyék vittek akkumulátort és benzint a Deák térre, hogy a kiállított tankot beindítsák és a rendőrök ellen fordítsák.

A tanú elmondta, hogy Budaházyék Bajnai Gordon volt miniszterelnököt sem szerették, de úgy vélték, hogy a szocialista kormányfő elleni támadás mégiscsak túl kockázatos. Továbbá arról beszélgettek, hogy ha a következő kormány hasonlóképpen viselkedik, "azok is megkaphatják a magukét".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport