Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Jogerősen ártatlan Dankó István, Jászladány volt polgármestere

2012.03.21. 10:35

Másodfokon is felmentette Dankó Istvánt, Jászladány volt független polgármesterét a Debreceni Törvényszék az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése kísérletének vádja alól; az ítélet jogerőre emelkedett – közölte Makai Gabriella, a korábbi településvezető ügyvédje.

A vád szerint a jászladányi főtér 55 millió forintos, európai uniós támogatással megvalósult fejlesztésének egyik, 2,5 millió forint értékű részszámlájának a teljesítését Dankó István még polgármesterként úgy engedélyezte, hogy az abban szereplő munkálatokat a számla kiadásakor még nem végezték el. Mivel a beruházás 90 százalékos EU-támogatással valósult meg, a kifogásolt összeg 2,2 millió forint volt. Dankó István annak idején konkrétan az egyik járdaépítést igazoló számlát írta alá. A beruházást egyébként határidőre befejezték.

Tavaly októberben az első fokon eljáró Debreceni Városi Bíróság felmentette a vádlottat, mert indoklása szerint Dankó István nem tudhatta, hogy az akkor folyamatban lévő építkezés különböző szakaszai éppen hol tartanak, így azt sem, hogy a számla tartalma mire vonatkozik. A bíróság mindezt büntethetőséget kizáró okként értékelte.

A per az ügyészségi fellebbezést követően került a Debreceni Törvényszék elé, amely március 14-én hozott ítéletében helybenhagyta az első fokon hozott bírósági döntést.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek