Kovács Lászlót hiába szeretik

2012.03.22. 13:49

„Sokszor állítanak meg az utcán is - nemcsak szocialista szimpatizánsok - és mondanak elismerő szavakat a teljesítményemről” – írta csütörtöki közleményében Kovács László, az MSZP parlamenti képviselője. Kovács szerint a biztatások miatt akart indulni több vezető párttisztségért az MSZP márciusi végi tisztújításán, ehhez azonban nem kapta meg a szükséges támogatottságot.

A Népszabadság csütörtökön arról írt, hogy az MSZP több ismertebb politikusa sem kaphat helyet az új vezetőségben, Kovács László mellett például Hiller István és Szekeres Imre sem. A lap szerint a jelöltállítási folyamat nagy vesztese Kovács László korábbi pártelnök, volt külügyminiszter, volt európai biztos tűnik, akit hiába jelöltek elnökhelyettesnek, alelnöknek és elnökségi tagnak, a Puch László vezette jelölőbizottságtól nem kapta meg a szükséges támogatást.

Kovács ezt követően adott ki közleményt, ebben azt írta, hogy a jelölőbizottság előtt ismertette az elképzeléseit, kérdés, észrevétel nem hangzott el. A meghallgatás utáni szavazásról Kovács a szokásos módon, utólag értesült. Közleményében azt írta: a döntés indokait nem ismeri, és találgatni sem akar. Hozzátette: képviselőként továbbra is dolgozni fog az Orbán-kormány leváltásáért.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője az Indexnek azt mondta: a jelölőbizottság kedden és szerdán hallgatta meg azokat, akik különböző párttisztségekre pályáztak. A jelöltséghez arra volt szükség, hogy a pályázó megkapja a 23 fős bizottság harmadának a támogatást. Ez azt jelenti, hogy Kovács nyolcnál is kevesebb szavazatot kapott. A szóvivő arra hivatkozva nem árulta el, hogy kikből állt a bizottság, hogy a tagok az őket delegáló megyei szervezet véleményét képviselték.