Molnár Oszkár megvétózta az uszodát

2012.03.22. 06:12
Mégsem veszi át a kazincbarcikai uszoda kezelését az edelényi kórház. A város a Fideszből kizárt független polgármestere megvétózta a politikai riválisa, a fideszes Daher Pierre kórházigazgató javaslatát, mert nem bízik benne, hogy az állam a kórház átvétele után is finanszírozza az uszoda fenntartását.

Mégsem menti meg a kazincbarcikai uszodát az edelényi Koch Róbert Kórház, írja az Észak-Magyarország (.jpg). Molnár Oszkár, a település parlamenti képviselő független polgármestere megvétózta az önkormányzat döntését.

A kazincbarcikai önkormányzat április 1-ével bezáratja a városi uszodát, mert nincs pénze további működtetésére. Az edelényi kórház fizikoterápiás kezeléseket tervezett itt működtetni, ezért vette volna át a létesítményt.

A kórház igazgatója, Daher Pierre - aki a parlamenti választáson a Fideszből előtte kizárt Molnár fideszes kihívója volt - szerint az uszoda működtetését fedezné az Országos Egészségügyi Pénztárból a fizikoterápiás szolgáltatásért kapott pénz. Molnár szerint ugyanakkor a kórházat május 1-ével az állam veszi kezelésbe, és nem tudni, mik a szándékai az uszodával.

Molnár állítása szerint nem akadályozta volna meg az ügyletet, ha Daher bemutatja az OEP nyilatkozatát a finanszírozás módjáról és mértékéről, illetve az egészségügyi államitkár nyilatkozatát arról, hogy a kórházzal együtt az állam az uszodát is átveszi. Az uszoda működtetése a kazincbarcikai önkormányzatnak évi 85 millió forintjába került.