Orbánt nem lepték meg az uniós kritikák

2012.03.22. 11:24
Kioktatta a németeket a demokratikus igazságszolgáltatásból müncheni látogatásán Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök a bajor rádiónak adott nyilatkozatában a Magyarország elleni nemzetközi támadásokról beszélt, amit szerinte a liberálisok kiesése és a szocialisták eljelentéktelenedése miatt indítottak. Vagy mert a kormány erős, gyors és mély reformokat hajt végre.

A magyar miniszterelnök nem lepődött meg az európai uniós kritikákon, amit annak tudott be, hogy "a magyar kormány erős, gyors és mély reformpolitikát hajt végre". Erről a Bayerischer Rundfunk bajor közszolgálati rádiónak és televíziónak adott nyilatkozatában beszélt.

Orbán nyilatkozatáról az interjú után szóvivője, Szijjártó Péter számolt be magyar újságíróknak. A miniszterelnök a bajor közszolgálati adónak is a "Magyarország elleni nemzetközi politikai támadásokról" beszélt, aminek az az oka, hogy "a magyar választók kiszavazták a liberálisokat a parlamentből, a szocialistákat pedig jelentéktelenné tették".

Orbán arról is beszélt, hogy "a magyar igazságszolgáltatás összességében demokratikusabb, mint a német vagy az osztrák", mert Magyarországon nem a kormány, hanem a parlament felügyeli azt. A bírálatokra azzal reagált, hogy "méltányos lenne, ha legalább az első eredményeket megvárnák".

A sajtószabadsággal kapcsolatban Orbán szerint "nincs szégyellni valónk, mert a média jelentős részét német tulajdonosok birtokolják, és ők sohasem panaszkodtak".

A kormányfő egynapos látogatáson tartózkodik Münchenben. Délelőtt találkozott Király Gáborral, a magyar válogatott és az 1860 München kapusával is.