Tizenkét év a lányát megerőszakoló madarasi férfinak

2012.03.22. 11:59
Rendszeresen megerőszakolta kisebbik lányát és mindkét gyerekét folyamatosan bántalmazta egy madarasi férfi. Az 57 éves rokkantnyugdíjast jogerősen 12 év fegyházra ítélték.

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a madarasi férfit, aki többször megerőszakolta saját kislányát, és rendszeresen bántalmazta gyermekeit.

A jelenleg 57 esztendős, 8 általános iskolai osztályt végzett, rokkantnyugdíjas vádlott 1990-ben nősült meg, házasságából két kislány született. A férfi 1996-ban vált el feleségétől, s mivel az asszony nem foglalkozott gyermekivel, végül mindkét lány a férfihoz került.

A vádlott először 2006 tavaszán erőszakolta meg kisebbik, akkor tízesztendős gyermekét, majd 2007 tavaszáig többször is megismételte tettét. A lányt bántalmazta, és megfenyegette, hogy meg fogja verni, ha másnak szól a történtekről.

A gyermek a történteket végül elmondta nagynénjének, majd testvérének, egy osztálytársának és egy ismerősének.

A vádlott 2005-től - miután édesanyja meghalt – rendszeresen ivott, részegen agresszív volt lányaival, gyakran szidalmazta és verte őket. Általában pofozta a lányokat, de előfordult, hogy nadrágszíjjal esett nekik vagy a hajuknál fogva húzta végig őket a lakáson.

2010. szeptember 24-én Miskén újból bántalmazta kisebbik lányát, mert a gyerek egy fiúval ment el bevásárolni. Amikor a kislány félelmében a szomszédba szökött, és a vádlott ott rátalált, a hajánál fogva húzta ki az udvarra, megfenyegette, hogy meg fogja ölni, majd hazarángatta. A vádlottat ezt követően állította elő a rendőrség.

A táblabíróság – az eljárás során valamennyi terhére rótt cselekmény elkövetését tagadó – vádlottat folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés és két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta.