Focikapu dőlt egy 14 éves fiúra Békéscsabán

2012.03.23. 22:02

Életveszélyes fejsérülést szenvedett egy 14 éves békéscsabai fiú, akire egy iskola udvarán dőlt rá egy kézilabdakapu. A baleset a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában történt. A gyereket előbb a helyi kórházba, majd mentőhelikopterrel a szegedi gyermekklinikára szállították.

A Békéscsabán elvégzett CT-vizsgálat alapján eltörött a koponyája és a lágy agyhártya alatt koponyaűri vérzés volt látható, ami életveszélyes.

Állapota a vizsgálatok alatt folyamatosan romlott, ezért küldték tovább Szegedre.

Szegeden a gyermekklinikán egyelőre nem adtak felvilágosítást a gyermek állapotáról. Az osztályon dolgozó nővér nem adhat ki információt betegről, még azt sem, hogy milyen kezeléseken esett át. Az műszakvezető orvos pillanatnyilag a szülészeti klinikán van, így őt nem értük el.

"A rendőrségre 16:50-kor érkezett a bejelentés. Szakértők vizsgálják a történteket" - válaszolta érdeklődésünkre Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mivel a bejelentés késő délután érkezett, többet nem tudott mondani, bővebb tájékoztatást szombatra ígért.

A hírről elsőként a bekes.schoolturmix.hu értesült a balesetről egy szülőtől, aki szerint az udvaron játszó gyerekeket nagyon megviselték a történtek. A helyszínen készített felvételén nagy vérfolt látszik.