Jobban van a megvert csecsemő

2012.03.23. 12:46 Módosítva: 2012.03.23. 12:47

Már nem az intenzív osztályon kezelik azt a csecsemőt, akit két hete szállítottak Tiszakécskéről a fővárosi Heim Pál Gyermekkórházba életveszélyes állapotban – közölte Harmat György, az intézmény főigazgatója.

Az egy hónapos korában az intenzív osztályra felvett csecsemő állapota sokat javult, de még hosszas kórházi kezelésre lesz szüksége.

A csecsemőt kórházi kezelése után áthelyezik az érvényes gyámügyi határozatban kijelölt intézménybe.

A kisfiút március 7-én súlyos koponya- és végtagsérülésekkel, valamint életveszélyes belső szervi sérülésekkel szállították kórházba, miután a tiszakécskei önkormányzat gyámügyi ügyintézője feltehetően bántalmazásból származó sérüléseket észlelt rajta. A gyermeket egyedül nevelő, 22 éves anyát életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték.

A nő korábban is bántalmazás gyanújába keveredett másik gyermekével kapcsolatban: 2006-ban szintén egy hónapos kisfiát életveszélyes koponyasérüléssel szállították kórházba. A rendőrség akkor ismeretlen elkövető ellen indított eljárást, de végül az nem hozott eredményt, mert a nő és akkori élettársa tagadták, hogy bántották volna gyermeküket.

A gyermekét egyedül nevelő anya ezúttal azt állítja, hogy baleset történt.