Tömegkarambol az M43-ason: vádemelést javasolnak

2012.03.26. 12:55 Módosítva: 2012.03.26. 12:58

Befejezte a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal megküldi az ügyészségnek a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya a tavaly október végén az M43-as autópályán történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében – olvasható a rendőrség honlapján.

Október 30-án egy román kamion Makó irányából Szeged felé tartott az M43-as autópályán, amikor egy kanyarban nem követte a pálya ívét, és a szalagkorlátot átszakítva áttért a másik oldalra, ahol oldalára borulva frontálisan összeütközött egy Makó felé haladó Mercedes Sprinter román kisbusszal. A baleset következtében mindkét jármű az út menti árokba csúszott.

D KZG20111031014
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A tűzoltók több mint egy óra alatt szabadítottak ki a kisbusz roncsai közül tizennégy holttestet és egy túlélőt. Utóbbit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak a szegedi traumatológiai klinikára.

A román kamionsofőr súlyos sérülésekkel került kórházba, a rendőrség ott vette őrizetbe. Ellene – előzetes letartóztatása mellett – halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás.

A baleset után kiderült: a balesetet okozó férfi beteg volt, az aradi kórházban járt kivizsgáláson, gyomorbántalmai és hasmenése volt. Az orvosok arra kérték, hogy maradjon bent kivizsgáláson, de ezt ő megtagadta, és éjjel elindult a németországi fuvarra. A férfi gyógyszert kapott Aradon, ami könnyen álmosságot okozhatott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport