Hét év börtön a pécsi BKV vezérének

2012.03.27. 15:45
Hét év szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. vezérigazgatóját a pécsi helyi járatú autóbuszok ügyében kedden, nem jogerősen a Pécsi Törvényszék.

Az Oltai Judit vezette tanács hűtlen kezelésben találta bűnösnek a vádlottat, akit a szabadságvesztés kiszabása mellett 5 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától és több mint 3 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezett.

A PK Zrt. időközben leváltott, de jogilag még hivatalban lévő vezetőjét különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolták.

Keczer László 2009 januárjában adásvételi szerződést kötött arról, hogy a városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. többségi tulajdonában és a Mecsekbusz Kft. kisebbségi tulajdonában lévő PK eladja több mint másfél száz buszból álló járműparkját a PK és egy külső cég által létrehozott társaságnak.

A PK visszabérelte a buszokat, az ítélet szerint csaknem 2,5 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozott a cégnek annak vezetője. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője fellebbezett.