Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Mégsem rabolták ki a győrújfalui postásnőt

2012.03.29. 16:28
Nem rabolták ki múlt hét közepén, hanem elsikkasztott több mint százezer forintot egy kézbesítőként dolgozó asszony a szigetközi Győrújfalun. Ellene sikkasztás megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás – közölte Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az asszony ellen hamis vád és a hatóság félrevezetése miatt feljelentést tettek a Győri Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál.

Az 53 éves nő azt állította, hogy március 21-én délben rosszulléte miatt hazament. Otthonában ismeretlen támadó gázsprayt fújt az arcába, a táskájából pedig több mint százezer forintot vitt el ismertette a gyanúsított közlését a sajtóreferens.

A helyszíni szemle és a rendőrség által begyűjtött adatok azonban számos ellentmondásra utaltak az ügyben. A helyszínelő rendőröknek többek között feltűnt, hogy a lakásban könnygáz hatását nem lehetett észlelni. Ekkor  bizonyítási kísérletként  könnygázsprayt fújtak a nő házába, s azt tapasztalták, hogy a szag miatt órákon keresztül nem lehetett bemenni a lakásba.

Az asszony az elé tárt bizonyítékok hatására beismerte, anyagi nehézségei sarkallták arra, hogy a pénzt elsikkassza, ezért találta ki kirablásának történetet.