Öngyilkos robbantás Szombathelyen

2012.04.02. 07:59 Módosítva: 2012.04.02. 12:24

Gázpalackokkal robbantotta fel autóját és saját magát egy férfi hétfőn hajnalban Szombathelyen, közölte a nyugat.hu. Öt óra előtt pár perccel egy autóra figyeltek fel a vasúti aluljárónál a rendőrök, amelynek égett az utastere. Az autóhoz siettek, amiben bent ült a vezető.

Megpróbálták kinyitni az Opel ajtaját, de az zárva volt, a sofőr pedig láthatóan nem akart kijutni a járműből. Az egyik rendőr valamivel betörte az ablakot, hogy ott húzza ki a tiltakozó sofőrt, de nem járt sikerrel.

A rendőrök elrohantak poroltóért, ekkor robbant fel a jármű. Az autóban ülő férfi azonnal meghalt. A rendőrök szerencséje az volt, hogy a robbanás pillanatában éppen nem álltak az autó mellett.

Mint kiderült, a jármű csomagterében három gázpalack volt. Azt nem tudni, miért állt a férfi a híd alá a város legforgalmasabb útján, feltehetően így akarta felhívni magára a figyelmet.

További képek a Nyugat.hu-n
További képek a Nyugat.hu-n
Fotó: Tánczos Mihály

A robbanás után felcsapó lángok a jármű fölötti hídon lefektetett síneknél is magasra csaptak. Egy vasúti dolgozó 200 méterről látta, hogy tűz van a hídon, de nem sejtette, hogy a híd alól csapnak fel a lángok.

A robbanás miatt a hidat is meg kellett vizsgálni. Rázó László, a GYSEV szóvivője az MTI-nek elmondta: a vasúttársaság szakemberei azonnal megkezdték a híd szerkezetének vizsgálatát, de azon a kormozódáson kívül egyéb sérülés nem látható.

A vasúti pályán feszültségmentesítésre nem volt szükség. A vonatok sebességcsökkentés nélkül, az állomás területén engedélyezett 40 km/óra sebességgel közlekedhetnek az érintett szakaszon. A GYSEV szakemberei tovább vizsgálják a hídszerkezetet. A részletes vizsgálat eredménye hétfő délutánra várható, közölte Rázó László.

"Az esettel kapcsolatban idegenkezűség gyanúja nem merült fel, ezért a rendőrség közigazgatási eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit" – közölte Kazmar Enikő, a Vas megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.