Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

A Közti építi át a Kossuth teret

2012.04.03. 14:15
A budapesti Kossuth tér újjáépítésre kiírt generáltervezői beszerzési eljárásban a Középülettervező Zrt. (KÖZTI) nyerte el a nettó 502 millió forint összegű megbízást - tájékoztatott keddi közleményében Altorjai Anita az Országgyűlés sajtófőnöke.

A közlemény szerint a beruházás - a tér felszíni rendezése, a mélygarázs, látogatóközpont és a kapcsolódó munkarészek - megvalósításához szükséges teljes körű tervezői feladatot (koncepcióterv, bontási-építési-engedélyezési dokumentáció, kiviteli dokumentáció) Tima Zoltán Ybl-díjas vezető tervező irányításával végzik.

A tájékoztatás szerint a KÖZTI a munkába alvállalkozóként az Uvaterv Zrt-t, a Főmterv Zrt-t és az S73 Kft-t (a korábbi térépítészeti tervpályázat győztesét) vonta be. Az Országgyűlés Hivatala a beszerzési eljárás során arra volt figyelemmel, hogy az országgyűlési határozatban foglalt feladatok - a rendelkezésre álló feszes határidőben történő - végrehajtása olyan kihívás, amely megfelelő felkészültséggel, szakmai tudással és referenciákkal rendelkező tervezői csapat révén valósítható meg.

A tervezők április közepére készítik el a beruházás koncepciótervét, amely szükséges a tér arculatát meghatározó alapvető döntések meghozatalához. A beépítésről készülő látványterveket az Országgyűlés Hivatala nyilvánosságra hozza. A tervek alapján a kivitelezési munkálatok várhatóan 2012 utolsó negyedévében kezdődnek meg.

A beruházás-lebonyolítói és műszaki ellenőri feladatok ellátására vonatkozó beszerzési eljárásban az Országgyűlés Hivatala az Óbuda-Újlak Zrt-t választotta ki nettó 280 forintért - zárul a közlemény.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek