Schmitt bepereli az egyetemet

2012.04.03. 18:25 Módosítva: 2012.04.03. 18:48

Közleményben erősítette meg a lemondott köztársasági elnök, hogy pert indít a Semmelweis Egyetem ellen. Schmitt Pál a jelek szerint komolyan gondolja, hogy bocsánatkérés vagy csendes távozás helyett ellentámadásban marad. A volt köztársasági elnök irodája kedden délután a következő szöveget küldte szét szerkesztőségeknek:

Schmitt Pál  2012. április 2-án köztársasági elnöki mandátumáról az alábbi indokkal mondott le: „Magyarország és a nemzet egysége érdekében köztársasági elnöki megbízatásomról lemondok.” Az ettől eltérő valamennyi információ nem felel meg a valóságnak.

A volt köztársasági elnök a Semmelweis Egyetem szenátusa ténybeli, jogi tévedéseket és eljárásjogi szabálysértéseket tartalmazó döntésének ügyében a határozat kézhezvétele után az általa megbízott ügyvédi irodával megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

A volt köztársasági elnök irodája"

Emlékezetes, hogy Schmitt március 30.-án, Koreából való hazaérkezése után, a botrány csúcspontján parlamenti dolgozószobájában adott interjújában határozottan leszögezte: "nem perelek, de érvelek". Ehhez képest parlamenti lemondóbeszédében már jogi lépésekről beszélt, ezt követte ez a friss közlemény. Igaz, közben elnökből exelnök lett.