Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Hózápor is lehet húsvétkor

2012.04.04. 13:18

Erőteljes, több mint tízfokos lehűlés kezdődik a hét végén, vasárnap és hétfőn lesz a leghidegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön délelőtt csak időnként, délután már gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, emellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Többfelé lesz zápor, zivatar, egy-egy hevesebb zivatargócban jelentősebb mennyiségű csapadék is lehullhat. Az ország nagy részén mérsékelt marad a légmozgás, csak a Dunántúl északi részén élénkül meg a déli szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid időre szakadozik fel a felhőzet. Napközben 15, 19 fok valószínű. Szombaton is hasonló idő lesz.

Vasárnap elszórtan valószínű záporeső, az Északi-középhegységben hózápor is lehet. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 12 fok között alakul. Hétfőn is előfordulhat havas eső, hó az Északi-középhegység térségében.  • Vennék
  • Hírek