Újra tendergyőztes a Fidesz volt kabinettitkára

2012.04.04. 08:44
A Young & Partners nyerte meg az Országos Egészségügyi Pénztár kommunikációs tenderét. A nettó 24,95 milliós megbízásról a Kreatív Online számolt be.

Közbeszerzés útján keresett kommunikációs partnert az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP). A 24,95 millió forint keretösszegű feladatokra ketten adtak be ajánlatot, a debreceni Press Online és a Young & Partners. Az OEP összességében a Young & Partners ajánlatát látta a legelőnyösebbnek, a cég a szerződésben foglaltak szerint 24 millió 285 ezer forintért végzi majd a feladatokat.

A Kreatív Online szerint nem ez az első alkalom, hogy a Young & Partners az OEP-nek dolgozik. Tavaly áprilisban már megnyerték a pénztár akkori kommunikációs tenderét 19 millió 750 ezer forintos szerződésbeli összegért.

A Young & Partners legutóbb a Miniszterelnökség nettő 315 milliós (majd a két napja bejelentett 85 milliós emeléssel nettó 400 milliós) pr- és rendezvénytenderét nyerte meg.

A cég tulajdonos-ügyvezetője Kuna Tibor, aki 2003 és 2008 között a Fidesz-frakció kabinettitkára volt.

A Young & Partners rutinos közbeszerzés-induló. Közmegbízásaik között többségében regionális, helyi, városkommunikációs feladatok szerepelnek, de dolgoztak már többek közt a Hungarofestnek, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, a Közbeszerzések Tanácsának, az Oktatási Hivatalnak és az Országos Egészségügyi Pénztárnak is. A Közbeszerzési Értesítő Online adatbázisa szerint a Young & Partnersnek ez a legnagyobb közbeszerzésben elnyert megbízása, korábbi feladatai többnyire 15 és 30 millió forint ellenértékűek voltak.

A 2008-ban alapított cég az Opten cégadatbázis adatai szerint 2009-ben 115 millió, 2010-ben 193 millió forint forgalmat könyvelt el, adózott eredménye ezekben az években 14 és 7 millió forint volt.

A Miniszterelnökség, és a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs közbeszerzéseinek jelentősebb részét korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kezelte, de ettől az évtől kezdve a Miniszterelnökséghez került a tenderek intézése.