Rátámadt az ápolókra egy férfi Miskolcon

2012.04.05. 13:54

Ámokfutás

Megvadult lábbelikhez riasztották a miskolci kórházban  a városi rendőrkapitányság járőreit. A magukból kivetkőző gyanúsítottak megharaptak egy ápoltat, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A műveseosztály folyosóján ámokfutásba kezdő, őrjöngő cipőket a rendőröknek végül sikerült beterelni a műtéti eszközök sterilizáló kamrájába, ahol a forró gőz hatására hamar lenyugodtak. A sámfán tartott, gyakran suvickolt, kézzel varrott marhabőr lábbelik a pszichológus szakértő szerint viselkedésterápiával gyorsan ismét emberek közé engedhetők lesznek, de a tünet mögötti lelki konfliktus feltárása és kezelése akár évekig tartó, analitikusan orientált pszichoterápiás kezelést igényelhet. A szakértő szerint a cipők zaklatott lelkiállapotuk ellenére beszámíthatók voltak, büntethetőséget kizáró ok nem áll fent.
(MG)

Egészségügyi dolgozókat bántalmazott egy férfi Miskolcon, a rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást ellene, tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 27 éves ittas férfi hirtelen ingerlékennyé vált, ütött-vágott, az egyik ápoló lábát is megharapta a cipőn keresztül. Két ápoló és egy betegszállító nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség szóvivője emlékeztetett arra, hogy a büntető törvénykönyv közfeladatot ellátó személy elleni erőszakról szóló paragrafusa szerint aki a közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.