Debrecenre rá se lehet majd ismerni

2012.04.06. 14:06 Módosítva: 2012.04.06. 14:07

Öt kiemelt fejlesztést terveznek öt év alatt Debrecenben, írja a dehir.hu.

Tízmilliárd forintból teljesen megújul a gyógyfürdő, ahol egy szálloda is épülne, az Airport Debrecen Üzleti Park infrastruktúráját 4,7 milliárd forintból alakítanák ki.

A Nagyállomás területén létrehoznák az Intermodális Közösségi Közlekedési Központot. A 21 milliárd forintos beruházással megoldódna a helyközi buszpályaudvar áthelyezése is.

A hírportál korábbi írása szerint a mínusz első-második szinten egy negyvenállásos autóbusz-parkoló létesülne, ide lenne vezetnék be a helyi és helyközi buszközlekedést, valamint épülne egy közel hatszáz férőhelyes parkoló is az utasok részére. Ehhez új utasforgalmi épület is kell, ami kiszolgálná a vasúttal és a villamossal közlekedőket is, hiszen a villamosvonalak egy része is – elővárosi vasútként – az állomás első néhány vágányára futna be. Az elővárosi vasút Debrecen központjával kötné össze Józsát, Hajdúböszörményt, valamint Hajdúszoboszlót is.

Folytatnák a belváros rehabilitációját is. A második ütem kiemelt eleme a Nyugati kiskörút építésének az Erzsébet utca irányába. A tervezett beruházás becsült költsége bruttó 2,1 milliárd forint.

Tizenhárom milliárd forintból megújulna az 1-es villamosvonal, a nagyerdei szakaszt kibővítenék, és tizenegy új járművet szereznének be.