Késsel követelte hagyatékát az unoka

2012.04.10. 15:12

Győr-szigeti házában támadta meg 79 éves nagyanyját az a 25 éves hajléktalan, aki  késsel fenyegetve követelte nagyapai hagyatékát az idős asszonytól - írta meg a police.hu. A gátlástalan rabló pénteken késő este kereste fel a nagyszülői házat, ahova az utcafronti ablak betörésével jutott be.

Az egyedül otthon tartózkodó asszonyt késsel fenyegette meg, és azt a  pénzt követelte tőle, amit neki „öregapja hátrahagyott halála előtt”. A megrémült asszony, hiába bizonygatta hogy nincs semmiféle pénz, unokája nem hitt neki. Többször megütötte idős nagyanyját, majd a házban lévő bútorokat forgatta ki, állítólagos örökségét kereste. A megfélemlített idős nő ez idő alatt halálra dermedten nézte végig az esztelen kutatást, majd azt, amint unokája pár arany ékszert magához véve a betört ablakon keresztül elmenekül házából.

Az ütlegektől bordatörést szenvedett a nagymama. Az unoka távozását követően éppen munkahelyén tartózkodó lányát hívta fel, aki a Győri Rendőrkapitányság ügyeletére maga vitte el a még akkor is félelemtől reszkető édesanyját.

A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a járőrök pár órán belül elfogták a 25 éves gyanúsítottat, aki kihallgatásakor mindvégig tagadta a terhére rótt bűncselekményeket. Előzetesbe helyezték, rablás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.