Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Esős lesz a hét második fele

2012.04.11. 12:46

Az eddigi hidegebb, szárazabb időt követően a hét második felében újra változékony, több alkalommal csapadékos idő köszönt be – írja Cséki Gergő, az időkép.hu meteorológusa.

Csütörtökön reggel főként a Dunántúlon számíthatunk sokfelé esőre, záporra, majd napközben ez a csapadékzóna fokozatosan kelet, északkelet felé vonul, miközben a délutáni órákban a déli és nyugati tájakon már a felhőzet is felszakadozik, a nap is kisüt. Helyenként akár 10 mm-t megközelítő mennyiségű csapadék is hullhat, erre nagyobb esély a Dunántúlon van.

Pénteken a nap első felében átmenetileg nyugodtabb, csendesebb időjárás várható, majd délutántól az említett mediterrán ciklon hatására egyre inkább megnövekszik a felhőzet, főként a Dunántúlon már záporok is kialakulhatnak. Kellemesen alakulnak viszont a nappali hőmérsékletek, helyenként akár 20 fokot is mérhetünk.

Szombaton és vasárnap enyhe, de több alkalommal csapadékos időre készülhetünk. Az eső, zápor mellett ismét megjelennek majd a zivatarok. Eleinte főként az ország délkeleti felén, majd vasárnap már országszerte többfelé lehet számítani kialakulásukra. Nagyobb területet érintő, jelentős mennyiségű csapadékra van esély, az ország nagy részén a jelenlegi számítások szerint 15-30, de a hevesebb zivatarok által érintett területeken akár 40-50 mm-t elérő mennyiségű csapadék is hullhat.  • Vennék
  • Bankszámla