Harmincöt közbeszerzést tervez idén a KIM

2012.04.11. 10:42

Közzétették szerdán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) 2012-re vonatkozó közbeszerzési tervét a kormány.hu-n. A dokumentum szerint a tárca összesen harmincöt közbeszerzést tervez. A közzétett lista csak a közbeszerzések tárgyát, indításuknak várható időpontját és azt tartalmazza, hogy európai uniós forrásból valósulnak-e meg. A tervezett költségek nem szerepelnek a dokumentumban.

A listán rajta vannak például a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egységes elhelyezése a Ludovika Campusban elnevezésű projekttel kapcsolatos közbeszerzések: a megvalósítási vizsgálat, valamint mérnöki előkészítő, tanácsadó feladatok ellátása. Az FTC új labdarúgó-stadionjának felépítésével összefüggő kivitelezési pályázat előkészítése és nemzetközi szakkonzulens igénybevétele is közbeszerzés tárgya lesz a tervek szerint.

Közbeszerzés lesz egy négyezer fős konferenciaközponttal, valamint az Erzsébet téri kulturális központtal kapcsolatban is. A 2012-re tervezett közbeszerzések között szerepel olyan is, amelynek célja, hogy mérsékeljék a közigazgatási eljárások lakosságra háruló adminisztratív terheit. Lesz antikorrupciós tájékoztatási kampányok szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos közbeszerzés, és így fog a KIM venni Erzsébet-utalványokat is.