Lesz kormányátalakítás

2012.04.13. 14:01 Módosítva: 2012.04.13. 14:22

Változások lesznek a kormányban, mivel vannak olyan miniszterek és államtitkárok, akik eleve csak két évre vállalták a megbízatást; az egyeztetések folyamatban vannak – mondta a kormányfő a 24 óra című Komárom-Esztergom megyei lapnak adott interjúban.

Információink szerint Réthelyi Miklós humán csúcsminiszternek biztosan mennie kell. Posztjára továbbra is Balog Zoltán felzárkóztatási államtitkár a legesélyesebb. A változást várhatóan májusban jelentik be.

Réthelyi távozását már az elmúlt év végén is rebesgették. Akkor fideszes politikusok elmondták, hogy a miniszterelnök még kinevezésük előtt abban állapodott meg minisztereivel, hogy megbízásuk 2011. december 31-ig szól.

A lehetséges távozók között emlegették többször Martonyi János külügyminisztert is, ezt azonban cáfolták, Martonyi az EU-elnökség után is kormánytag maradt.

Fellegi Tamás fejlesztési miniszter tizenkilenc hónappal a második Orbán-kormány megalakulása után mondott le, ő azóta az Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folyó tárgyalásokat vezeti tárca nélküli miniszterként. Az új nemzeti fejlesztési miniszter Németh Lászlóné, a Magyar Fejlesztési Bank korábbi vezérigazgató-helyettese lett.