Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Egy hétre is eltűnhet a Nap

2012.04.15. 13:29
Erősen felhős, csapadékos időre számíthatunk a jövő héten. Kedden és szerdán újra fagyok lehetnek hajnalban.

Mediterrán ciklon örvénylik Közép-Kelet-Európa felett, amelyet nedves levegő tölt ki. A ciklon középpontja északkelet felé helyeződik át, térségünk átkerül a hátoldalára, emiatt hétfőn északnyugat felől elkezdődik a hideg levegő beáramlása a Kárpát-medencébe. A nem túl jelentős feláramlások miatt továbbra sem számíthatunk jelentős mennyiségű csapadékra, de marad a sok felhő.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti jelleggel és rövid időszakokra vékonyodhat el, csökkenhet a felhőzet. Elszórtan lehet záporokra számítani, északkeleten néhol zivatar is kialakulhat.

Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Hétfőn a Dunántúlon és a középső országrészben viharos széllökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6-11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 13-19, nyugaton 9-12 fok között alakul.

Kedden és szerdán jelentősen csökken a hőmérséklet is, már csak 9-16 fokra lehet számítani, erős széllökésekre is számítani lehet. Szerda hajnalban újra fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet, -2-5, csütörtökön -1-8 fokra lehet számítani.

A met.hu előrejelzése szerint melegebb időre csütörtökig várnunk kell, akkor 16-20 fokot is mérhetnek napközben, viszont továbbra is erősen felhős lesz az ég és helyenként záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A helyzet pénteken és szombaton is hasonló lesz, hajnalban 4-9, napközben 14-20 fokkal, záporral, zivatarral.