867 ezer forintba került Schmitt doktorijának a vizsgálata

2012.04.16. 20:47
Ay nem derült ki, hogy a Semmelweis Egyetem honnan vonta el a vizsgálatra költött pénzt.

867 ezer 340 forint költség merült fel a Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori értekezését értékelő Tényfeltáró Bizottság működésével összefüggésben a Semmelweis Egyetemen  tudta meg az Átlátszó.hu.

Az internetes portál  közérdekű adatigényléssel fordult az egyetemhez, hogy megtudják, mennyibe került a plágiumon ért Schmitt Pál volt köztársasági elnök kisdoktori disszertációjának vizsgálata, és emiatt mennyivel kevesebb pénz maradt a Semmelweis Egyetem kasszájában. Kovács Eszter, a felsőoktatási intézmény sajtófőnöke válaszában azonban nem tért ki, hogy ezt a költséget honnan vonták el.

Az Átlátszó.hu arra is kíváncsi volt, hogy nem tartják-e problémásnak, hogy a Tényfeltáró Bizottság vezetője nem sokkal a Tényfeltáró Bizottság élére történő kinevezését követően a Magyar Olimpiai Bizottságban alelnöki pozíciót kapott. Vagyis pont abban a szervezetben kapott kinevezést, amelynek a plágiumügybe keveredett államelnök a tiszteletbeli elnöke, akinek dolgozata is pont az olimpiák témakörével foglalkozott.

A sajtófőnök ezzel kapcsolatban azt válaszolta, hogy Tóth Miklós dékán arra tekintettel látta el a Tényfeltáró Bizottság elnökének teendőit, hogy ő a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának a dékánja. "Tájékoztatom továbbá, hogy az Ön által említett összeférhetetlenséget nem alapozza meg jogszabályi rendelkezés.”