Három ember csontjait találták meg Kulcson

2012.04.17. 10:50 Módosítva: 2012.04.17. 11:38

Nem tudni pontosan, hogy hány, de nem egy, hanem legalább három ember csontjait találták meg a kulcsi mészárlás helyszínén, írja a Bors. A csontokra egy árokban találtak rá, és az első orvos szakértői vizsgálat alapján több évtizedesek lehetnek. A maradványokat a dunaújvárosi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak elmondta: az alaposabb vizsgálat érdekében a rendőrség szeretné feltárni az egész ingatlant, de ehhez a tulajdonosok hozzájárulása is szükséges. Ha megkapják az engedélyt, hamarosan több köbméternyi földet mozgathatnak meg, hogy kiemeljék a több évtizedes maradványokat, amelyek pontos korát egyelőre nem tudták meghatározni.

A Bors úgy értesült: H. Csanád családja a nyolcvanas években vásárolta meg a területet. Kiss Csaba, Kulcs polgármestere szerint sosem állt itt temető, tehát az kizárható, hogy egy hajdanvolt sírkert nyomaira bukkantak. A környékbeliek szerint két lehetőség maradt: vagy II. világháborús elesetteket vagy egy gyilkos gondosan elhantolt áldozatait találták meg. A rendőrség szerint is elképzelhető, hogy a második világháborúban elesett katonáktól származnak a csontok, és az is lehetséges, hogy a közelben fekvő sírkert ótemetője volt ott korábban, de más lehetőségeket sem zárnak ki.

A hét végén betörtek a házba. A szóvivő kérdésünkre elmondta: a nyomokból ítélve az ismeretlen személy értékek után kutatott, és alaposan felforgatta a helyszínt.

A polgármester az MTI-nek elmondta: szerdán a kulcsi köztemetőben helyezik végső nyugalomra a gyilkosság négy áldozatát. A család kérésére az önkormányzat intézi és finanszírozza a temetést, amelynek költségeit később a családtagok átvállalják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport