Nem tartja magát őrültnek a kulcsi gyilkos

2012.04.18. 08:55 Módosítva: 2012.04.18. 09:16

A kulcsi négyes emberöléssel gyanúsított H. Csanád Jutas elismeri a gyilkosságokat és minden eszközzel tiltakozik az ellen, hogy őrültnek állítsák be, írja a Blikk. Hortobágyi Tibor, a férfi ügyvédje a lapnak azt mondta: védence pontosan tudja, mit tett, és tisztában van azzal is, hogy az milyen következményekkel jár. H. Csanád a védőjének azt mondta: nem hagyja, hogy elmebetegnek állítsák be. Az elmeorvos szakértői vizsgálata egyelőre nem fejeződött be.

A férfi hallani sem akar arról, hogy elmenjen családtagjai temetésére és a mészárlás túlélőire, édesanyjára és nővérére sem kíváncsi. A férfinek még ügyvédje segítsége sem kellett volna ahhoz, hogy a temetésre kijusson a rácsok mögül. Maga is kérhetné a büntetés-végrehajtástól az engedélyt, hogy rabláncon a sírok mellé vezessék, ezt azonban nem tette meg.

A férfi nagyszüleit, édesapját és bátyját ma helyezik végső nyugalomra a kulcsi temetőben. A Blikk úgy tudja, hogy a temetés költségeit a család egyetlen élő rokona, egy budapesti nagynéni fizette ki.

A férfi először 34 éves bátyját ölte meg késsel április 4-én. Április 5-én 87 éves nagyapját, majd 83 éves nagymamáját szúrta le. A többi családtaggal április 6-án áramütéssel akart végezni. Be is vezette az emeletre vezető ajtó kilincsébe az áramot, majd felment 36 éves nővére szobájába, akire szintén késsel támadt rá. A nő kiabálni kezdett, a szülők a segítségére siettek. Ekkor szúrta le apját és támadt rá anyjára, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A házból távozva a férfi nővére barátjával találkozott össze, akit szintén megsebesített egy bozótvágóval.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport