Nem tud fizetni a roma önkormányzat

2012.04.18. 06:51 Módosítva: 2012.04.18. 06:51

A Kolompár Orbán vezette egykori Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) által felhalmozott adósságállomány végső veszélybe sodorta az új Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) hivatalának és intézményeinek működését. Farkas Flórián hétfőn szembesült azzal, hogy az MSZP–SZDSZ-kormány idején működő OCÖ súlyos szabálytalanságai miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elvonta az ORÖ és a hozzá tartozó négy intézmény idei teljes negyedéves működési támogatását - írja a szerdai Magyar Hírlap.

"Az önkormányzat és intézményei a korábbi vezetés felelőtlensége miatt vis maior helyzetbe kerültek, az ellehetetlenülés szélén állnak, további működésük a mai naptól nincs biztosítva. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a munkabéreket, a fenntartási költségeket és a közüzemi díjakat nem fizetik ki, hanem azt is, hogy a miniszterelnök úrral megkötött keretmegállapodásban foglalt célkitűzések végrehajtása leáll” – mondta a Magyar Hírlapnak Farkas Flórián, az ORÖ elnöke.

A Kolompár Orbán vezette Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a Gyurcsány- és Bajnai-kormány időszakában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai szerint – bírságokkal és késedelmi kamatokkal együtt – összesen 243 millió forint tartozást halmozott fel úgy, hogy a szocialista kormány oltalma alatt álló OCÖ következmények nélkül görgethette maga előtt az újabb és újabb adósságokat - írja a lap.