130 ezerért íratta meg szakdolgozatát a katolikus főiskola osztályvezetője

2012.04.18. 08:17 Módosítva: 2012.04.18. 13:57

Százharminc ezer forintért vásárolta szakdolgozatát a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola  tanulmányi osztályának vezetője, írja a delmagyar.hu a galferences blogra hivatkozva. Skamla Gábriel maga is hallgató, a hallgatói önkormányzat alelnöke, emellett az év eleje óta ő a tanulmányi osztály vezetője is. A blog közölte a Skamla Gábriel feltört postafiókjából származó leveleket.

„Bízva a további sikeres együttműködésbe szeretnék rendelni egy szakdolgozatot. Téma: A magyar milléniumi emlékművek. Ezeknek az emlékműveknek áttekintése, bemutatása. (...) Terjedelem: 50 oldal irodalomjegyzék, melléklet nélkül. Határidő kb.: december 30-ka (előreláthatólag, lehet még belőle január 15 is) Érdekelne ennek a projektnek az ára valamint a fizetés ütemezése?!" – írta a tanulmányi osztályvezető tavaly október 11-én egy Nóra nevű bérszakdolgozat-írónak.

A szakdolgozatíró még aznap válaszolt: „Megkaptuk a pénzt, köszi, Zsuzsa hamarosan küldi a komplett anyagot. A modulháló elkészítését 5e Ft-ért vállalná. (Nekem azt mondta, hogy vmi előadás anyagát készítette el ingyen.) Amiről pedig legutóbbi leveledben érdeklődtél, 130e Ft lenne, ha másfeles sortávval értendő az 50 oldal. Fizetési ütemezés elméletileg ua., mint az előzőnél: előre 30%, dolgozat felénél 20, és a végén a maradék 50. De ha neked így nem jó, persze rugalmas vagyok."

A blogon szó van Skamla Gábrielnek a Kárpát-medencei keresztény tudományos diákköri konferenciára készült dolgozatáról, ami a kiszivárogtatók szerint a szakdolgozathoz hasonlóan „nem a saját erejéből készült".

A blogon olyan levél is olvasható, amelyen a rektor titkárnője, aki szintén hallgató, témavezetője kérésére maga írja meg a bírálatot saját szakdolgozatához, és 2 kérdést is a záróvizsgához.

A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola közleménye szerint felszólították az amerikai blogfórum üzemeltetőjét az intézményt és vezetését rágalmazó tartalmak eltávolítására, az üzemeltető azonban a felszólításra semmilyen módon nem reagált. Kozma Gábor rektor azt is közölte, a blogon közzétettekkel kapcsolatban a főiskola belső vizsgálatot indított.

A hittudományi főiskola feljelentést is tett az elektronikus postafiókok feltörése miatt. Az ügyben számítástechnikai rendszer és adatok biztonsága elleni bűncselekmények miatt nyomozás indult  – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.