Kamupisztollyal akart postát rabolni

2012.04.23. 15:11

Házilag gyártott fegyverrel próbálta meg kirabolni egy helybéli fiatalember a nyergesújfalui postát, de még a helyszínt sem tudta elhagyni, a járőrök ugyanis hamar elfogták.

A férfi szombat délután fél kettőkor lépett be a nyergesújfalui Posta épületébe, majd azt kiáltva, hogy "Ide a pénzt!” a ruhájába rejtett házilag összetákolt fegyverét az ügyintézőre fogta. A nő nem ijedt meg a fegyveres rablótól, a pénztár időzítő zárjára hivatkozva türelmet kért az elkövetőtől időt hagyva ezzel kollégájának a pánik-gomb megnyomására és a rendőrségnek, akik a riasztást követően a helyszínre siettek.

A férfi hiába sürgette a dolgozókat, pénzt már nem is látott, mert megjelentek a rendőrök, akik a helyszínen elfogták a 25 éves nyergesi fiatalembert, aki elmondta, hogy mivel nincs munkája és pénze, az utcán lakik, és épp céltalanul bolyongott a városban, amikor az egyik postahivatal előtt elhaladva felmerült benne a rablás ötlete.

A fegyvernek látszó tárgy
A fegyvernek látszó tárgy
Fotó: Komárom MRFK

A fegyvernek látszó tárgyat, amit magánál hordott, és amelynek segítségével megpróbálta kirabolni a postahivatalt, elmondása szerint karácsonykor készítette önvédelmi célból, de valójában ijesztgetésen kívül semmire sem jó, ugyanis rozsdás vascsőből, műanyaghulladékból és fanyélből készült, amit szigetelőszalaggal fogott össze.

A férfit a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és fegyveres rablás kísérlete miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását.