Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Harminc fok is lehet a hét végén

2012.04.24. 12:23 Módosítva: 2012.04.24. 12:24

Ma késő délután egy hidegfront éri térségünket, melynek hatására nyugat, délnyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. Élénk, gyakran erős lesz a déli szél, a Kisalföldön viharos lökések is lehetnek – írja Kurunczi Rita, az időkép.hu meteorológusa.

A front környezetében délnyugat felől elszórtan kialakuló zivatarokhoz az esti órákban elsősorban a Dunántúl délkeleti felében és az Alföldön kisebb valószínűséggel 80-90 km/órás szél és jégeső is társulhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Szerdán virradóra a Dunától keletre többfelé, a Dunántúlon már inkább csak a keleti részeken valószínű eső, zápor. Napközben eleinte még a Tiszántúlon lehet kisebb eső, záporeső, közben nyugat felől csökken a felhőzet, délutánra egyre nagyobb területen kisüt a nap. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Csütörtöktől jellemzően derült, száraz, napos idő lesz, a hőmérséklet napról-napra emelkedik: eleinte 20–25, szombaton 24–29, vasárnap és hétfőn 25–30 fokot mérhetünk.  • Vennék
  • Hírek