Móric
9 °C
15 °C

Felfüggesztett börtönt kapott a pofozkodó rendőr

2012.04.24. 12:10
Háromszor arcbavágott egy zászlós egy jánoshalmi férfit, mert a barátja leszakított egy virágot a rendőrség udvarán. Előzetes mentesítést kapott, így a jogerős ítélet ellenére is rendőr maradhat. Társai ellen viszont hamis tanúzás miatt eljárás indulhat, mert tagadták a bűncselekményt.

Jogerősen egy év, végrehajtásában négy esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla egy jánoshalmai rendőrt, aki háromszor is arcon ütött egy férfit. Az ügyben négy rendőr ellen hamis tanúzás miatt indulhat eljárás.

A sértett 2010. május 2-án három barátjával mulatozásból tartott hazafelé. Egyik barátja a helyi rendőrőrs udvarán leszakított egy szál virágot, hogy hazavigye barátnőjének. A sértett követte őt, két társuk az utcán várt rájuk.

A rendőrök rajtakapták őket. Öt rendőr, köztük a most elítélt zászlós belökdöste a sértettet az épületbe. A vádlott háromszor arcon csapta. A sértettet és barátját ezután köztisztasági szabálysértés miatt tíz-, illetve húszezer forintra bírságolták.

Miután elengedték, a sértett orvoshoz ment, az ügyeletről a kórházba küldték kivizsgálásra. Bár sérülései nyolc napon belül gyógyultak, felrepedt dobhártyája miatt enyhe halláscsökkenést szenvedett, ami egészségkárosodásként értékelhető.

A táblabíróság hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért jogerősen egy év, végrehajtásában négy esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta. Az ítélőtábla a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette, ezért - ha felettesei is úgy látják - tovább dolgozhat rendőrként.

A tárgyaláson a rendőrzászlós - korábban tett nyilatkozataival szemben - elismerte bűnösségét. Ezért a bíróság megküldi az ügy iratait a Kecskeméti Nyomozó Ügyészségnek, mert a másik négy rendőr vallomásában tagadta, hogy bűncselekmény történt volna.