Pénzbüntetés a gumibottal ütő rendőrnek

2012.04.24. 13:16

Jogerősen pénzbüntetésre ítéltek egy tamási rendőrt, aki gumibottal vert egy, az intézkedésének ellenálló autóst. Társát, aki bűnsegédként vett részt a bűncselekményben, a korábbi pénzbüntetést megváltoztatva próbára bocsátotta a Pécsi Ítélőtábla.

A két rendőr 2010. október 23-án, Meggyespusztánál igazoltatott egy autóst, aki szidalmazta őket és ellenállt a rendőri intézkedésnek. Ezért földre fektették, megbilincselték, és az első rendű vádlott Papp Zsolt gumibottal meg is verte.

Pappot a bíróság hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és könnyű testi sértés miatt félmillió forint pénzbüntetésre ítélte. Társát, Adrián Pétert bűnsegédként elkövetett bántalmazás miatt, az első fokon kiszabott 375 ezer forintos pénzbírságot megváltoztatva próbéra bocsátotta.

A büntetőeljárás megindulása után a Nagykónyiban szolgáló körzeti megbízottak mellett a tamási kistérség több polgármestere is kiállt. Nagykónyiban, Értényben és Koppányszántón több mint négyszázan aláírásukkal biztosították támogatásukról a két rendőrt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport