Türelmi időt ad a rendőrség elsősegélykészlet-ügyben

2012.04.26. 10:59

Egyfajta türelmi időt ad a rendőrség az autósoknak a hiányzó vagy hiányos elsősegélykészletek pótlására, erősítette meg az Index értesülését csütörtök délelőtt Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mivel a rendőrség értesült róla, hogy a felszerelés hiánycikké vált, a rendőrök egyelőre nem fogják ellenőrizni a készleteket, és értelemszerűen nem is bírságolnak miattuk, tette hozzá.

Egy olvasónk írta meg csütörtök délelőtt, hogy cikkünkre hivatkozva telefonon érdeklődött az ORFK telefonközpontján arról, mi a teendő, amennyiben a nem kapható cikket nem tudja frissíteni a mentődobozban, ilyenkor is büntethető-e szabálysértés miatt.

Azt a választ kapta, hogy az ORFK illetékes vezetője tegnap délután kiadott egy utasítást a megyei rendőrségeknek, amelynek értelmében a mentődoboz ellenőrzéseket és büntetéseket fel kell függeszteni. Egyelőre nem tudni, meddig tart a türelmi időszak.

Az ORFK szóvivője a távirati irodának azt nyilatkozta, hogy az elmúlt egy hétben 140 ezer intézkedése volt a magyar rendőrségnek, ebből 84 esetben bírságoltak a helyszínen, mert gond volt az elsősegélydobozzal.