Lemond posztjáról a GYSEV vezérigazgatója

2012.04.28. 17:40
Dávid Ilona a MÁV új elnök-vezérigazgatója lehet majd.

A közlemény szerint az NFM szakterületi államtitkárai a napokban egyeztettek az osztrák társtárca vezetőivel a közös tulajdonú cég, a GYSEV élén kezdeményezett személyi változásról. Emlékeztettek, Dávid Ilona 2010 júliusa óta tölti be a GYSEV Zrt. vezérigazgatói tisztségét. Feladatait a későbbiekben kijelölendő megbízott vezérigazgató veszi át. A tájékoztatás szerint ugyanakkor Dávid Ilona - a közgyűlés jóváhagyása esetén - a továbbiakban is a vasúttársaság elnöke marad.

A leköszönő vállalatvezető jelenleg a MÁV Zrt. igazgatóságának tagja. A GYSEV elmúlt két évének eredményei alapján a szaktárca alkalmasnak tartja Dávid Ilonát arra, hogy a legnagyobb hazai vasúttársaság irányításában még meghatározóbb szerepet vállaljon. A minisztérium ezért a tulajdonosi és a munkáltatói jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetésének egyetértését javasolja MÁV elnök-vezérigazgatói kinevezéséhez - közölte az NFM kommunikációs főosztálya.

A kormányszóvivői iroda április 20-án tudatta az MTI-vel, hogy Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közös megegyezéssel 30 napon belül távozik a nemzeti vasúttársaság éléről. Közölték azt is, hogy május 1-jétől a közösségi közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztos lesz Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára. Szarvas Ferenc 2010 augusztusa óta irányította a vasúttársaságot.