TEK: Életben vannak a szíriai túszok

2012.04.29. 11:24

A Szíriában szombatra virradó éjszaka elrabolt két magyar állampolgár rablótámadás áldozata lett; a Terrorelhárítási Központ (TEK) úgy tudja, hogy a túszok életben vannak – közölte vasárnap a miniszterelnök szóvivője vasárnap. Szijjártó Péter közleménye szerint jelen pillanatban – a kutatás érdekeit nem veszélyeztetve – annyi mondható el, hogy szombatra virradó éjszaka rablótámadás történt egy cég telephelyén Szíria észak-keleti részén.

A fegyveresek különféle eszközök eltulajdonítása után bukkantak a magyarokra, akiket magukkal hurcoltak. Közölte, a TEK-nek "konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak", és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehet feltételezni, hogy a magyarok életét ebben a pillanatban nem fenyegeti közvetlen veszély.

Szijjártó jelezte ugyanakkor, hogy a térségben rendkívül zavaros a politikai és a biztonsági helyzet, az információszerzés nehéz, és nem mindig megbízható. A Külügyminisztérium, a damaszkuszi nagykövetség és a TEK szorosan együttműködve dolgozik, de egyelőre a sajtó és a közvélemény türelmét kérik.