Megkéselte feleségét, majd végzett magával

2012.05.02. 18:50

Késsel több helyen életveszélyesen megszúrta feleségét egy 55 éves férfi a Fejér megyei Csákváron otthonukban, majd a helyszínről elmenekült férj nem sokkal később végzett magával, mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi délelőtt behívta a szobába feleségét, majd előzetes szóváltás nélkül többször megszúrta. A feleség édesanyja, hallva lánya sikoltozását, kimenekült a házból és a szomszédoktól kért segítséget. A férjet a szomszédok fogták le és vezették ki az udvarra, ahonnan a férfi elmenekült. Az asszonyt az őt ért mellkasi és hasi sérülések miatt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba. Az elkövetőt a bicskei rendőrök nagy erőkkel keresték, a holttestét délután Gánt területén, egy hétvégi házas övezetben találták meg, a férfi öngyilkos lett.

Az ügy előzménye, hogy április 28-án a feleség a rendőrségtől kért segítséget a férfi agresszív viselkedése miatt. Akkor az ittas férfi megfenyegette őt és édesanyját a nála lévő késsel. A feleség ideiglenes megelőző távoltartás elrendelését kérte, amelyet a hatóság este határozatban kihirdetett. A férfi, megszegve a határozatot, másnap reggel visszatért otthonukba. Az ittas férfit a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.

Április 30-án döntött a bíróság az ideiglenes megelőző távoltartó határozat megszegése ügyében, a férfit elzárásra ítélték. Az elzárás idejébe beleszámított a szabálysértési őrizet ideje is, így április 30-án szabadult. Emellett a bíróság további 30 napra elrendelte a megelőző távoltartást a férfival szemben. A következő két napban a férfi a településen tartózkodott egészen szerda délelőttig, amikor felhívta a feleségét, hogy hazamenne összepakolni. Ekkor szúrta meg többször is a feleségét.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntett kísérlet miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport