Ötvenkét visszaélő sofőr bukott le a II. kerületben

2012.05.02. 15:48

Egy év alatt több mint ötven, mozgáskorlátozott-igazolvánnyal visszaélő bukott le a főváros II. kerületében, tájékoztatott a helyi önkormányzat. A közlemény szerint a rokkantkártyákat jogtalanul használók kiszűrésére tavaly tavasszal indított akció rendkívül eredményes volt, a kerületi rendőrkapitányság és a városrendészeti iroda közös munkájának eredményeként április végén bukott le az 52. visszaélő. Az érintettekkel szemben minden esetben eljárást kezdeményeztek.

Az önkormányzat idézi Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester szavait, aki szerint „az állampolgárok többségét rendkívüli módon irritáló visszaélések csökkentése érdekében" főként a belső városrészben voltak ellenőrzések. Úgy vélte, a kezdeti jó eredmények mellett érdemes volt az akciót tovább folytatni, hiszen sorra buktak le olyan gépjárművezetők, akik visszaéltek a kártyával.

A razziák folytatódnak, a II. kerület a mozgáskorlátozott-igazolvánnyal való visszaélések megszüntetését tűzte ki célul, írta az önkormányzat.  • Tippek
  • Biztosítás