Júlia, Rita
13 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Vádemelés a szikszói polgármester ellen

2012.05.02. 09:43 Módosítva: 2012.05.02. 16:50

Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat Füzesséri József, Szikszó város független polgármestere ellen a Miskolci Városi Ügyészség.

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a polgármester az önkormányzat tulajdonában lévő személyautót hivatalos és magánútjaira is használhatta, az önkormányzat havonta 2000-2000 kilométer hivatali célú, illetve magáncélú használatot engedélyezett a városvezetőnek, úgy, hogy a magáncélú használat költségeit a polgármester köteles megtéríteni az önkormányzatnak.

A vádirat szerint 2007-2009-ben a polgármester folyamatosan megtévesztette az önkormányzatot a gépkocsi használatával kapcsolatban, a menetlevelekben és az útnyilvántartásokban valótlan adatokat tüntetett fel, magáncélú használatot hivatalos használatként tartott nyilván. A megjelölt úti célok és a tankolások sem egyeztek meg. Mindezzel Szikszó önkormányzatának 963.610 forint kárt okozott.

A polgármester tagadja a cselekmények elkövetését, a vádirat tanúvallomásokon, okiratokon, hivatalos megkereséseken alapul. Bűnösség megállapítása esetén a bíróság öt évig terjedő börtönbüntetést is kiróhat. Az ügyészség a polgármesterrel szemben felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt. Ha bűnösségét kimondja a bíróság, a polgármester elveszti tisztségét - tette hozzá a szóvivő.

Füzesséri József az MTI-nek azt mondta: jogtalannak és méltánytalannak tartja annak az – előző – képviselő-testületnek a feljelentését, amelynek tagjait a 2010-es választásokon a lakosok „kiszavazták". Hozzátette: a gépkocsit használva minden egyes alkalommal a város ügyében járt el, és ezt a bíróságon be is fogja bizonyítani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!