A Magyar Narancs kihátrált Gyurcsány mögül

2012.05.03. 07:15

„Hogy Gyurcsány Ferenc – mint már hetek óta – képtelen hitelt érdemlő választ, cáfolatot adni az őt ért vádakra, az az ő politikai végét jelenti – írja vezércikkében az eddig Gyurcsány Ferenccel szemben megengedő Magyar Narancs. – Ennyi volt. Valószínűleg marad még egy darabig, de semmi szükség nem lesz rá. Mi ugyan nem mondjuk, hogy menjen. Ki ő nekünk? Schmitt az elnökünk volt, a köztársaságé, ha rossznak is tartottuk – neki volt miért mondanunk. Gyurcsánnyal intézze a dolgot a pártja például.”

A Hír TV Célpont című műsorában múlt pénteken hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora a volt miniszterelnökével megegyező címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Egy újabb riportfilmben már azt állították: a bírálat alapján rekonstruált 35 oldalas Gyurcsány-dolgozat minden ponton egyezik volt sógoráéval.

A Magyar Narancs szerint Gyurcsány további politikai szereplése „számos járulékos kártételt” jelent az országnak és a politikai élet Fideszen és Jobbikon kívüli „demokratikus részének”. „Minden megszólalása csökkenti azon bűn súlyát, amit Schmitt Pál örökül hagyott a Fidesznek, végül semmivé is teszi” – írják.