Felborult a szerenádozó lovaskocsi

2012.05.03. 07:12
Megbokrosodtak egy szerenádozókat szállító lovaskocsi elé fogott lovak szerdán kora este Baján. A Bajcsy-Zsilinszky utcában a lovaskocsi felborult, és több szerenádozó diák is megsérült, írta a baon.hu.

Három mentőautó és két tűzoltókocsi érkezett a helyszínre - tájékoztatta a lapot Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki a baleset pontos körülményeiről részleteket későbbre ígért.

A lap helyszínen tartózkodó tudósítója megtudta, hogy a III. Béla Gimnázium 12. A osztályos tanulóit érte a baleset, a kocsit az egyik diák édesapja hajtotta. Az osztály két lovaskocsival szerenádozott Baja belvárosában, amikor a menet mögé ért egy robogós, aki hosszabb ideig a motort hangosan bőgetve követte a kocsikat, majd megelőzte őket. Az egyik lovaskocsi lovai - melyen 17 diák és egy tanár is ült - feltehetően ettől bokrosodtak meg.

Több száz méteres vágtába kezdtek, hiába próbálta a hajtó teljes erejével visszafogni a megrémült állatokat. Áttértek a menetirány szerinti bal oldalra, majd felrántották a kocsit az útpadkára, és egy jelzőtábla-oszlopnak, illetve egy ház falának ütköztek. A rendőrség friss közlése szerint a lovaskocsi mégsem borult fel, de több diák leesett róla. Nyíkos Tamás elmondása szerint a balesetnek három könnyű és egy súlyos sérültje van, mind a négyen diákok. A Bajcsy-Zsilinszky utcát a helyszínelés idejére lezárták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport