Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Három évet kapott a volt élettársát rugdosó férfi

2012.05.04. 12:36

Jogerősen három év négy hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a bátmonostori férfit, aki hónapokon át zaklatta és bántalmazta korábbi élettársát, valamint a nő apját.

A korábban többször is büntetett B. Zoltán egy éven át, 2009 februárjáig élt élettársi kapcsolatban a későbbi sértettel a nő bátmonostori házában. A kapcsolat felbomlása után a vádlott nem tudott belenyugodni a szakításba, folyamatosan hívogatta korábbi élettársát és annak szüleit.

2009. május 1. és augusztus 10. között 346 alakalommal próbálta meg felhívni, SMS-sel elérni a sértettet, akár éjszaka is. Többször is előfordult, hogy a férfi bemászott a sértett házának udvarába, az ajtót, ablakot feszegette, az asszonyt veréssel és megöléssel fenyegette. A zaklatások miatt a sértett több mint tíz alkalommal kért segítséget a rendőrségtől.

2009. június 6-án délelőtt is a ház udvarán tartózkodott a vádlott, amikor a nő apja arra kérte, ne zaklassa tovább a lányát. B. Zoltán előbb egy ötliteres műanyag flakonnal próbálta megütni az idősebb férfit, majd dulakodni kezdett vele, végül egy kaszával támadt rá, miközben azt kiáltotta: megöllek, kinyírlak. A sértettnek sikerült kivédenie az ütést, az idősebb férfi könnyebben sérült meg, de a támadás akár életveszélyes sérüléssel is járhatott volna.

A vádlott 2009. augusztus 18-án ismét elment korábbi élettársához, fenyegetéssel sikerült bejutnia a házba; később az utcán követte, és többször megütötte, megrugdosta a nőt.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a vádlottat, és jogerősen három év négy hónap börtönbüntetéssel sújtotta. Emellett elrendelte egy korábban kiszabott, egy év négy hónapos szabadságvesztés végrehajtását is.  • Vennék
  • Hírek