Demján szerint Bartha Ferenc nehezen viselte az öregedést

2012.05.11. 23:45

Bartha Ferenc nehezen viselte el az öregedést, és az azzal járó változást, súlyos depressziós és zárkózott volt, és ezek a tényezők vezetettek oda, hogy önkezűleg vetett véget életének – mondta pénteken az MTI-nek Demján Sándor, a TriGranit tulajdonosa.

Minden ember másképp reagál az öregedésre, ő ezt a módot választotta, és ezt tiszteletben kell tartani. Azt a fantasztikus teljesítményt, amelyet életében elért, semmi sem homályosíthatja el, az emberekért nagyon sokat tett, és ezért mindenki csak hálás lehet neki.

A TriGranithoz fűződő viszonnyal kapcsolatban Demján Sándor hangsúlyozta: Bartha Ferencet mint nagy tekintélyű, nemzetközi szakértőt, és nem mint tulajdonost vonták be a cég munkájába. Alapító vezérigazgató volt, és jelentős szerepe játszott abban, hogy a TriGranit az elmúlt évben egész Európában a harmadik helyet foglalta el az ingatlanfejlesztők között jövedelmezősége és bevétele szempontjából. Ezt a magas rangot még egyetlen magyar vállalat sem vívta ki.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerint hétfőn reggel nyolc órakor érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint Bartha Ferencet tihanyi hétvégi házában holtan találták. A lefolytatott helyszíni szemle és az eddig beszerzett adatok alapján idegenkezűség gyanúja nem merült fel.

A hétfőn elhunyt Bartha Ferenc 1943-ban született Budapesten. 1988-ban a Magyar Nemzeti Bank élére került, az elnöki pozíciót 1990-ig töltötte be. Ezt követően a bécsi székhelyű az Indosuez Pénzügyi Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója lett, majd a Banque Indosuez Magyarország elnökeként dolgozott.

Bartha Ferencet 1994-ben az Állami Vagyonügynökség Igazgatótanácsának elnökévé és privatizációs kormánybiztossá nevezték ki. 1997 és 1999 között a TriGranit Fejlesztési Rt. vezérigazgatója, 1999-től 2003-ig a társaság elnöke volt. 2003-tól a TriGranit Holding Ltd. elnöke, 2010-től pedig a Gránit Bank Zrt. Igazgatóságának elnöke volt.