Nincs vegyi veszély Bagnál, feloldották a zárást a 3-as főúton

2012.05.12. 16:50 Módosítva: 2012.05.12. 19:15
Nem került kénsav vagy más veszélyes anyag a szabadba abból a tehervonatból, amelynek utolsó hét tartálykocsija kisiklott és felborult Máriabesnyő és Bag között szombat délután - erősítette meg a Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A rendőrség időközben feloldotta a 3-as főút lezárását.

A 42 tartálykocsiból álló tehervonat balesetével kapcsolatban szárnyra kapott híreket - amelyeik szerint többen rosszul lettek a bagi vasútállomáson, amit esetleg valamilyen mérges gáz okozott - határozottan cáfolta a szóvivő. Hozzátette: a korábban közölteknek megfelelően a szerelvény huszadik kocsija, amiben kénsavat szállítottak, nem siklott ki, és nem is sérült meg.

Korábban arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a katasztrófavédelem kérésére lezárták a 3-as főutat Gödöllő és Bag között, elmondta: a lezárás főképp azért kellett, hogy a kármentesítésre a baleset helyszínére érkező járművek - köztük a hatalmas tartálykocsik felállításához szükséges daru - a lehető legkönnyebben és leggyorsabban jussanak a vasúti pályaszakaszhoz. A helyzet normalizálódását követően a 3-as főutat kora este ismét megnyitották a forgalom előtt - fűzte hozzá.

Fotó: Mihádák Zoltán

A baleset után az érintett vágányszakaszhoz közelítő személyvonatot a nyílt pályán megállították, az utasokat pedig kiszállították. A töltésről a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai kísérték az embereket a közelben lévő máriabesnyői templom melletti parkolóba, ahonnan mentesítő buszokkal mindenkit továbbvittek úti célja felé.

A rendőrség vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy terhel-e valakit felelősség a tehervonat kisiklásáért.