Biciklistára dőlt egy tábla a viharban

2012.05.13. 08:44 Módosítva: 2012.05.13. 12:20

Az egész országban okozott baleseteket az éjszakai vihar: csak a fővárosban az elmúlt 24 óra alatt összesen 66, viharkárral összefüggő esetben vonultak ki a tűzoltók. Ezek közül több nagyobb kárral járt.

A XIII. kerületben, a Népfürdő utca egy biciklistára dőlt egy hirdetőtábla, a sérültet nem kellett kórházba szállítani. Szintén a XIII. kerületben, a Csángó utcában autóra dőlt egy fa.
A VII. kerületben, a Péterfy Sándor utcában egy épület tetejéről 80-100 négyzetméteren a szél letépte a bádoglemezt, három parkoló autót rongált meg.

A XIX. kerületben pedig egy családi házra dőlt egy 8-10 méteres fenyőfa, itt is több órán át tartott a mentés. Angyalföldön, Zuglóban és Kelenföldön is ágak estek az elektromos vezetékekre, ezeknél az elektromos művek szakembereivel közösen dolgoztak a tűzoltók.

Vidéken is történtek balesetek az éjszakai vihar miatt: Keszthelyen megsérült egy férfi, amikor éjfél után a szél az autójára döntött egy fát, a sérültet a tűzoltók szabadították ki. Zala megyében több helyen okozott még fakidőléseket a szélvihar, de ezek az esetek nem jártak anyagi kárral. Több esetben kellett utakról eltávolítani a leszakadt, kidőlt ágakat, így két helyen Lenti térségében, továbbá Nagykanizsán és Zalabaksán is.