Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

A rendőrség is vizsgálja a lógós szentesi diákok igazolásait

2012.05.14. 08:34

A delmagyar.hu információi szerint a rendőrség is vizsgálódik amiatt, hogy szentesi középiskolások orvosi igazolást hamisítottak maguknak. A lap úgy tudja, néhány esetben szülői közreműködéssel történt a hamisítás, ami egyébként hivatalos irattal való visszaélésnek számít.

Egy neve titokban tartását kérő általános iskolai pedagógusnak feltűnt, hogy az egyik tanítványa a hiányzás után akár két héttel is kap visszamenőleg igazolást a betegségéről. A lap szerint az egész városban előfordulnak hasonló próbálkozások, nemrégiben össze is hívtak egy értekezletet az ügyben pedagógusoknak, ifjúságvédelmi szakembereknek és rendőröknek.

Fontos volt megbeszélni a problémát, hiszen a sok hiányzás néhány gyereknek már a tanév sikeres teljesítését is veszélyeztette, mondta a lapnak Giricz Márta, a Deák-iskola ifjúságvédelmi felelőse. Szerinte a gyermekorvosok nagyon segítőkészek voltak, amikor arra kérte őket, figyeljenek oda azokra a diákokra, akik gyanúsan gyakran jelennek meg a rendelésen. Az egyeztetés után a notórius lógosok közül néhányat már csak akkor fogadnak rendelésen, ha a szülő is vele megy, vagy írásban nyilatkozik arról, hogy ő küldte orvoshoz a gyerekét. Az iskolák, a gyermekorvosok, a szülok és a gyermekjóléti szolgálat egyaránt figyel a kevésbé indokoltnak tűnő esetekre, mondta a delmagyar.hu-nak a megyei módszertani gyermekjóléti szolgálat vezetoje, László Gyöngyi.