Benedek Tibort felháborította a génvizsgálat

2012.05.14. 16:53

Sokkolta a Nagy Gén Kft. nevű diagnosztikai cég cigány- és zsidógén-vizsgálati botránya a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót. (Cikkünk a témáról itt olvasható.) A cég azért került a hírekbe, mert a kuruc.info nevű szélsőjobboldali híroldal szerint olyan igazolást adott ki egy jobbikos politikusnak, miszerint az illetőnek nincsenek sem cigány, sem zsidó ősei. Benedek pedig úgy került bele a sztoriba, hogy résztulajdonosa a Nagy Génnek, amit a cég weboldala is kiemel.

Benedek máig aktívan pólózik, hétfőn is edzett, ezért csak délután tudtunk beszélni vele. A sztori miatt hallhatóan zaklatott olimpiai bajnok a telefonbeszélgetés után a következő nyilatkozatot küldte nekünk:

Elképedve és felháborodva fogadtam a hírt, amelyben nevem a Nagy Gén Diagnosztikai és Kutatási Kft-vel és a cég által kiadott szégyenletes genetikai igazolással kapcsolatban merült fel. Nem tagadhatom le, hogy néhány évvel ezelőtt, laikus, az orvostudomány eredményei által lenyűgözött érdeklődőként sajnos valóban betársultam a vállalkozásba, azonban a cég által végzett vizsgálatokhoz és az általuk kiadott papírokhoz soha semmi közöm nem volt.

Önmagában véve is döbbenetesnek találom, hogy ma Magyarországon valaki pénzt és időt nem kímélve, genetikai vizsgálatokkal szeretné bizonyítani “makulátlan pedigréjét.” Különösen fájdalmas számomra, hogy ebben ráadásul egy olyan cég is részt vesz, amellyel, ha érintőlegesen is, de kapcsolatban állok. Ilyesmihez nem adhatom a nevemet.

A Nagy Gén Diagnosztikai és Kutatási Kft. tevékenységétől, különösen pedig a mostani ügyben napvilágra került genetikai igazolástól a leghatározottabban elhatárolódom. Emellett - az eddigiekben is inkább csak jelképesnek mondható - cégtulajdonosi státuszomat a lehető legrövidebb időn belül megszüntetem a vállalkozásban.