Nevetve dobnák oda Pünkösdhétfőt az Index olvasói

2012.05.14. 13:52

És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül. És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok. De mielőtt bármelyikük igazán viccesen szólt volna valamely általa nem beszélt idegen nyelven, bejöve egy rakás magyar internetező és kiálták: hiába nagy nap ez a mai, inkább dolgoznánk. Apostolok, lehet hazamenni!

Igen, a magyar internetezők, nem is kevesen, Pünkösdhétfőt adnák föl a munkaszünetes ünnepnapok közül. A hétvégén kérdeztünk rá, hogy ha a magyar kormány, a portugál kollégák példáját követve, úgy döntene, hogy a válság miatt megszüntet pár szabadnapot, melyik legyen az.

Hiába áradt szét a szentlélek a tanítványokra, hiába a sok festmény a lángocskákkal, és hiába van általában jó meleg Pünkösdhétfőn, ha valamelyik ujjukat mindenképp meg kell harapni, az Index-olvasók a spirituális ujjukat harapnák meg. Markáns fölénnyel nyert ugyanis a pünkösd, majdnem háromszor annyi szavazattal, mint a bronzérmes.

Hasonlóan kilógott a mezőnyből a második helyezett május elseje. Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy Önök azért is dobnák el olyan könnyen a munka ünnepét, mert elolvasták, az idei ünnepségen milyen borzalmas dolgokat művelt Gyurcsány Ferenc. A harmadik helyért a pesti srácok szoros csatában győzték le a szentek és halottak koalícióját, így végül október 23-a lett a harmadik legkönnyebben elengedett munkaszüneti napunk. Szomorú persze, hogy egyetlen olyan ünnepünk van, amire aztán tényleg büszkék lehetnénk plusz vannak élő szemtanúi, és mégis kidobnánk, de most nem szomorkodni jöttünk.

A lista túlsó végét nézve, az olvasók sorrendben húsvéthoz, augusztus 20-ához és újév napjához ragaszkodnak a legjobban. Érdekes, hogy az elvileg szuperfavorit karácsony csak a középmezőnyben végzett.

Hogy valami áltudományos következtetés is kerüljön a végére, a magyar internetezők a jelek szerint annyi interneteznek, vagy annyira szegények, hogy szabadnapon ki se mennek a zöldbe. A három lapátra tett ünnepből kettő ugyanis alapvetően meleg időszakra esik.

További jó netezést és megbízható fűtési rendszert minden szavazó olvasónak!  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön