Ammóniaszivárgás Egerben

2012.05.15. 15:30
Mérgező ammónia szivárgását szüntette meg kedd hajnalban Egerben a katasztrófavédelem – tájékoztatta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője.

A gázszivárgás miatt két embernek el kellett hagynia az otthonát, illetve egy utcában arra kérték a helybelieket, hogy maradjanak az épületekben – közölte Antal Erika. Az eset kapcsán közveszélyokozás miatt indított nyomozást az egri rendőrkapitányság – tette hozzá. Mint elmondta, hétfő este fél tíz után bejelentés érkezett az egri tűzoltóságra, miszerint a Verőszala utcában szúrós szag érezhető. A helyszínre érkező tűzoltók kihívták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi mobil laborját.

A lakott épületektől 100-150 méterre egy dombtetőn megtaláltak ötven ammóniapalackot, közülük 15 üres volt. Megállapították, hogy öt palackból szivárog a gáz. A vízoldékony anyagot a tűzoltók vízsugárral lakatlan terület felé terelték, illetve a védőruhás katasztrófavédelmi szakemberek hajnali fél egyre zárósapkák felhelyezésével megszüntették a gázszivárgást.