Elkapták a budapesti álrendőröket

2012.05.17. 11:23

Magukat rendőröknek, illetve magánnyomozóknak kiadó párt fogtak el a fővárosban. A BRFK szerint a huszonéves férfi és nő házkutatásra hivatkozva akart bejutni lakásokba, hogy megszerezhessék az ott élők értékeit. A férfi minden alkalommal egy rendőrségi címert ábrázoló jelvényt és az eredetihez nagyon hasonló rendőrségi igazolványt mutatott fel, az övén fegyvert, gázspray-t és bilincset viselt.

A rendőrsége gyanúja szerint a férfi és élettársa április végén a BKV egyik buszáról leszállított egy embert a Dózsa György út egyik megállójában, ruházatát, csomagját átvizsgálták, majd a lakhelyére kísérték, ahol a mobiltelefonját akarták lefoglalni. A sértett ellenállt és elmenekült a helyszínről.

Pár órával később az álrendőrök egy Csángó utcai lakásba kopogtattak be, ahol szintén házkutatást akartak tartani, jelezték viszont, hogy pénz fejében elállnak attól. A tanúk személyleírásai alapján a rendőröknek pár napon belül sikerült beazonosítaniuk a magát magánnyomozónak kiadó férfit, akit a sértettek egyértelműen felismertek.

A 29 éves férfi és 25 éves élettársa ellen hivatalos személyként elkövetett zsarolás megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.